Kako se spakovati za odmor

  Idealno pakovanje za odmor ne postoij, ali uz nekoliko prakticnih saveta pakovanje koje zna da bude komplikovano moze vam kasnije biti z...

 Idealno pakovanje za odmor ne postoij, ali uz nekoliko prakticnih saveta pakovanje koje zna da bude komplikovano moze vam kasnije biti zabavno i obavicete taj zadatak bez poteskoca. Nekoliko puta  sam ''ucila'' na svojim greskama i vec par godina unazad veoma uspesno obavljam pakovanje za odlazak na letovanje ili krace putovanje.
Sa vama cu podeliti neke moje vestine sto se toga tice i ono sto ja praktikujem kada je pomenuto pakovanje u pitanju. 
Post cu posvetiti spremanju za letovanje od 10-tak dana koje se meni uveliko priblizilo (verovatno kada budete citali post ja cu vec biti na letovanju).


- Prvo i osnovno je napraviti cek listu stvari koje treba da ponesete. Ja to radim oko nedelju dana ranije.  Verujte, znam da vam deluje sasvim logicno da bez peskira za placu i kupaceg kostima necete poci, ali ako pakovanje ostavljate za poslednji dan i u toj euforiji oko putovanja desice vam se da bas to najbitnije zaboravite. Ja imam dve cek liste, znam deluje mozda previse ali to sve radim da bih svoje pakovanje ucinila laksim i uspesnim. Dve liste koja se jedna bazira na garderobu i aksesoare dok je druga za licnu higijenu i kozmetiku. 
 Dakle, cek lista i tek kada stvari sa liste stavite u kofer mozete da odahnete da ih necete zaboraviti. 



-Kada je garderoba u pitanju s obzirom da je letovanje od deset dana ja cu izabrati deset razlicitih kombinacija. Da mozda mislite da je previse ali i tu postoji jedna vestina. Zapravo neke ''bazne'' komade garderobe mozete nositi i dva-tri puta a da se to ne primeti. Uz dodatke razlicitih aksesoara to vam moze poci za rukom. Kada sam izabrala kombinacije, lepo sve to polozim na krevet da jos jednom pregledam da li za svaki dan imam razlicito odevanje (ne zaboravite da uz osnovne komade, npr. teksas sorc, crna suknja imate vise kombinacija). Kada je obuca u pitanju tu se uvek odlucim za one koje su jednobojne ili koje se mogu uklopiti uz vise kombinacija. Da bih prosto sebi rasteretila i da ne nosim previse stvari. 

- Naredna stavka je jako bitna. Ne verujem da cete se sa odmora vratiti a da ne kupite makar jedan par obuce ili majicu koja vam se bas dopala. Onda morate uciniti sledece. Ako vam u koferu ostane mesta, nemojte biti zeljni da ponesete jos nesto zato sto vam je ostalo mesta, zapravo to malo prostora ce vam biti upotpunjeno stvarima koje cete na odmoru kupiti. Verujte, ne zelite da se vratite sa jos jednim kupljenim koferom + stvarima. Tako da unapred se pripremite za to i resicete sebe glavobolje. 

- Kada je pakovanje u pitanju (nadovezujemo se na prethodnu stavku) moramo se potruditi da sve sto smo odvojili da ponesemo spakujemo da sto manje prostora zauzima. Najbolji nacin za to je urolovano pakovanje. Pre svega ustedece se na prostoru i stvari vam se koliko toliko nece izguzvati.

-Kada je kozmetika u pitanju, ja imam posebnu mini torbu za to. Tu stane jedan deo preparative, ali svakako savetujem i vama da kozmetiku obavezno nosite zasebno. Kada je konkretno rec o proizvodima, njih pakujem po grupama. Dakle, lice, kosa, telo, za suncanje, posle suncanje i sminka. Proizvode za suncanje obavezno uvijem prvo u pvc kese lepo zavezene najvise vodim racuna o uljima zato sto cesto znaju i da procure (tu se nadovezujemo da kozmetika bude van stvari). Obavezno je pracenje cek liste koju smo spomenuli na pocetku teksta. 

Poslednja stavka ali ne manje bitna je nosenje licne apoteke. To ne podrazumeva da ponesete sve lekove koje imate u kuci, ali neke osnovne je sasvim normalno. Dakle od promene klime moze se zadesiti glavobolja, stomacni virus, razlicite tegobe zato ce vasa licna apoteka spreciti da vam dani odmora propadnu sedeci u sobu. 


To je kratak opis kako se lako spakovati za odmor iz mog ugla. 
Nadam se da ce vam pomoci prilikom pripreme za letovanje.

Ako se pripremate zelim vam uspesno pakovanje i srecan put! 









You Might Also Like

2 коментара

  1. Odličan post draga, ja za dva dana trebam da se pakujem potpuno sam se izgubila u gomili stvari i tako svake godine iznova :D

    BebaGottel | Instagram | Facebook

    ReplyDelete

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary