(Moja) Nega suve kose

Verujem da citaocima dosta znaci kada na odredjenom blogu koji je do skora bio orjentisan samo na modne kombinacije procita i nesto o deko...

Verujem da citaocima dosta znaci kada na odredjenom blogu koji je do skora bio orjentisan samo na modne kombinacije procita i nesto o dekorativnoj kozmatici. 
Ono sto ja volim da citam na drugim blogovima, volim i da pruzim svojim citaocima. 
Ovoga puta je to post o nezi kose. 
Kako ste mogli da vidite u ranijim postovima, kosa mi je tretirana, samim tim je i sklona lompljenu i dodatnom isusivanju. 
Duzi vremenski period sam tragala sa dobrim preparatima za kosu, mogu reci da cu to i dalje raditi, i ako sam za sada pronasla odredjenu sredinu koja mi odgovara. Svakako se i sama kosa i koren prezasite, tako da ce traganja biti i dalje.
Za sada mi je kosa prilicno oporavljena i dobro se borim da ne bude suva i pretezno ostecena koliko je to god moguce.

Nekoliko stvari koje ja praktikujem a vezane su za kosu: 

1. Kosu nikada ne susim fenom - znam da to deluje suludo pogotovo u zimskim periodima ali ja fen ne volim da koristim

2. Kada operem kosu i uvijem je u debljem peskiru, tako obicno provedem nekih sat vremena minimalno-da se nadovezem na prvu stavku, dakle drzanjem tog peskira duzi period (naravno kada jedna strana dovoljno upije vodu, okrenem na drugu) tim postupkom upijam vecu kolicinu vode i kada skinem peskir kosa mi je vec blago prosusena. 

3. Cesljam se samo kada operem kosu - cudno opet, zar ne. Ali zapravo meni je kosa gotovo stalno u talasima koje pravim tvisterima i koje rascesljavam samo prstima da ih prosto nebi pokvarila, i to je jedan od razloga. 

4. Balzame za kosu nikada ne koristim - prosto nemam potrebe, nekada mi je kosa bila previse ostecena pa sam stekla naviku da koristim samo maske i one mi najvise i prijaju


Kokosovo ulje
InSight Sampon za oporavak ostecene kose 
InSight maska za oporavak suve kose 
Balea hidratantno mleko za kosu - mango i aloavera 
Balea hidratantno mleko za kosu - breskva i kokos
Loreal Elseve dvofazno ulje za kosu 
Balea PROFESSIONAL repair ulje za kosu
Macadamia NoTangle cetka za kosu
Kada je rec o samim preparatima, trudim se da je vise ne zatrpavam kao sto sam nekad, dakle manje je vise. 
Kokosovo ulje koristim jednom ili nekada i dva puta nedeljno. To je najcesce tako sto kosu natopim uljem, uvijem je u pundjicu i tako ostavim do sutradan. O rezultatima da ne pricam, dakle ulje koje je totalno oporavilo moju kosu i koje je zaista za sve pohvale. Jako se sporo trosi, ja sam ovo kupila u maju prosle godine i ostalo mi je skoro pola teglice. 

Sampon i maska za kosu koje sam uzela u Alexandru i koje takodje mogu da preporucim. 
I sampon i maska su za oporavak ostecene kose.


Dva Baleina prozivoda koja cu opet da kupim posto su mi ova dva pri kraju. U pitanju su mleka za kosu sa kojim se ja lakse rascesljavam. Jedno je sa mirisom manga i aloavere dok je drugo breskva i kokos. 
Uvek ih koristim na vlaznoj kosi, tako sto malu kolicinu nanesem na ruke i zatim prodjem prstima kroz kosu, tako se mogu lakse rascesljati. Ono sto mi se posebno dopada kod ova dva proizvoda je sto miris ostaje na kosi i nakon susenje, sto ja recimo volim. 



Kada je rec o cetkama, pretpostavljam da ste vec culi za NoTangle cetku od Macadamia. Ona je meni savrseno otkrice i cetka koja nimalo ne kida kosu, pritom je lepo rasceslja. Jeste mozda malo cudnijeg oblika, ali zaista radi posao kako treba,i verovatno je nikada necu ni zameniti. 
Loreal Elseve dvofazne kapi za kosu sam koristila u vise navrata i vise puta sam ih kupila,ali ono sto se meni ne svidja i sto mi ne odgovara je sto se zaista brzo trosi. Uvek sam praktikovala da ih koristim na suvoj kosi za lepu definiciju talasa i sjaja i super su se tako pokazale, inace na vlaznoj kosi mi nisu odgovarale iz razloga sto mi se kosa nekako ulepi. 

Balea PROFESSIONAL repair ulje za kosu, ulje cije su karakteristike odlicne. 
Koristim ga i na vlaznoj i suvoj kosi, tri pumpice su mi sasvim dovoljne za sve potrebe, lepo ga utrljam u kosi, ne ostavlja nikakav lepljiv trag niti je na kosi primetan, sto meni super odgovara. 
Moram priznati da mi se i ambalaza jako dopala pre svega zato sto je prakticna. 




Da li ste probale neki proizvod, koji je, kakvi su vasi utisci?

You Might Also Like

4 коментара

  1. Kosa ti je divna,vec dugo planiram da kupim kokosovo ulje :)


    Beauty by Alex

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, sto se tice kokosovog ulja, nemoj vise odugovlaciti kupovinu :**

      Delete
  2. Koristimo iste proizvode: kokosovo ulje, Balea ulje, četku, Insight šampon :)
    Sa svim proizvodima imam samo pozitivna iskustva. Obožavam miris Balea ulja.

    ReplyDelete
  3. Your hair is so beautiful. Can you give me some advice on African American wigs?

    ReplyDelete

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary