Favoriti leta - dekorativna kozmetika

Leto je vremenski period kada verujem da svi koristite laganu sminku ili se mozda cak u vasoj rutini sminka i ne nalazi. U nastavku posta ...

Leto je vremenski period kada verujem da svi koristite laganu sminku ili se mozda cak u vasoj rutini sminka i ne nalazi. U nastavku posta sa Vama delim one proizvode koje sam ja najcesce koristila tokom leta. Volim da nanosim pre svega  ''lagane'' proizvode koji mi nece dodatno otezavati lice i pritom smetati. 

Proizvodi: 

Garnier BB cream - medium
Avon BB cream NutraEffects - medium
Essence Wake up spring rumenilo - 01 hello sunshine
Essence all about matte mat puder 
Catrice Illuminating Blush rumenilo - 040
Avon Colortrend korektor - medium
Essence Coverstick korektor - 04 true nude
Essence olovka za obrve - 04 blonde

Balea urea balzam za usne
Golden Rose Liquid Matte Lipstic - 02
Golden Rose - Matte lipstick crayon - 17 i 21
Essence ruz za usne - 02 porcelain doll

Avon baza za nokte - gel strength base coat
Avon tretman za jacanje noktiju
Avon tretman 5u1 serum za nokte
Avon bazni lak za nokte
Golden Rose Express Dry lak za nokte - 72
Essie lak za nokte 310
Golden Rose Express Dry lak za nokte - 65
Golden Rose Express Dry lak za nokte - 22




Kada je rec o licu u tom periodu mi nije neophodna dodatna pokrivenost vec samo da se mali nedostaci koriguju. Garnier BB cream-kremu sam koristila dosta cesto osim u periodu kada sam bila na letovanju. Super mi je osvezila lica, nije mi zatvarala pore a i dobila sam tu malu pokrivnu moc. Drugi proizvod sam probala uz vasu malu pomoc, ko me prati i na drustvenim mrezama (facebook), jednom prilikom sam vas pitala koji proizvod mi preporucujete za leto kada su BB,CC,DD kreme u pitanju i vecina vas mi je rekla da obavezno moram da probam Avon BB kremu - Nutra Effects sto do tada nisam ucinila. I gle cuda, ona mi je u potpunosti odgovarala. Lice mi je super prihvatilo, nema toliko veliku pokrivnu moc ali je sasvim dovoljna da licu da blagu svezinu. Nanosi se jako lepo i koza je dobro upija. Avon je izbacio dve verzije obicnu i mat, ja sam se ipak odlucila za obicnu iz razloga sto ne znam kako bi mat reagovala na mom licu. 



Kada su praskasti proizvodi u pitanju, tu imam svega tri koja sam cesto koristila i koji su se nalazili u mojoj rutini sminkanja. Essence all about matt - kompaktni puder je proizvod koji sam i stalno nosila sa sobom. Transparetni puder koji sam koristila za fiksiranje BB krema i kada ponekad nanesem i puder. Odlican za fiksiranje lica a da pritom ne ostavlja preveliko belilo kao slicni puderi ovoga tipa. 
Drugo, omiljeno rumenilo iz kolekcije Wake up, spring - Essence. Toliko je lagane formule da sam ga ja koristila bas cesto. U nijansi 01 hello sunshine roze-breskvaste nijanse odlicne za leto. Dolazi u jako lepoj ambalazi koja sadrzi i ogledalo i savrsen natpis Blush up &Smile. 
Poslednji proizvod je Catrice Illuminating Blush - nijansa 040. Rumenilo koje nisam koristila toliko cesto ali ga svakako mogu staviti u favorite leta. Nijanse koje se u ambalazi prelamaju ali koje na licu daju pravu svezinu. Jako se lepo blenda i ostavlja na kozi lep svilenkast osecaj. 


Proizvode za usne nisam menjala ali sam ostala dosledna svojim omiljenim. Pre svega pored Ela balzama za usne o kome ste citali u prethodnom postu, sa sobom sam stalno nosila i Balea Urea Lipen Balsam koji mi je takodje usnama davao dobru hidrataciju. S obzirom da Ela balzam nisam mogla stalno da nosim sa sobom zbog visokih temperatura da nebi ''pobegao'' iz ambalaze ovaj mali balzam mi je pomogao za tu negu kada sam van kuce. Lepo ga koza upija i ostavlja prijatan osecaj na kozi. 
Kada je rec o mat ruzevima za usne probala sam zaista dosta i razlicitih nijansi ali sam se nekako uvek uhvatila za ovu. U pitanje je Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick u nijansi 02. Izuzetno pigmentovan proizvod koji usnama daje jako lepu boju i savrsenu postojanost. Uz pomoc dobrog aplikatora nanosi se lako a na kozi ostaje i do minimlnih 6 sati koliko je bio na mojim usnama. 

Naredni proizvod za usne koji obozavam. Rec je o Golden Rose Matte Lipstick Crayon - olovkama za usne. One su mi omiljene cak i pored odlicnog mat ruza koji sam vam prethodno spomenula. Dve nijanse koje su uvek isle samnom su 17 i 21. Olovke koje usnama pored odlicne pigmentovane boje pruzaju i lepu hidrataciju i postojanost. Ja sam ih koristila samostalno a nekada i u kombinaciji sa nekim ruzom. 
Poslednji proizvod za usne je Essence  Longlasting ruz za usne. Odlicna nude nijansa - 02porcelan dool. Kada god mi je trebala nijansa koja ce se gotovo stopiti sa nijansom usana ja sam koristila upravo ovaj proizvod. Lagana kremasta struktura je dozvoljavala da se on lepo nanese na usne pritom ostavljajuci lepu nude nijansu. 





Za male nedostatke na licu koje tokom leta nemam bas mnogo koristila sam dva korektora. Oba su se identicno i ponasala. Jedan je Essence cover stick - 01 matt sand. Super korektor za prekrivanje malih nepravilnosti na licu u vidu crvenila i sitnih ispucalih kapilara. Lepo se nanosi i razmazuje. Drugi korektor je Avon Color Trend  - medium. Po meni proizvod skroz slican prethodnom, Malo je tamnije nijanse za razliku od Essence korektora ali kada sam malo pocrnela tokom leta on mi je bio savrsen izbor. Takodje za sitne nepravilnosti je odlican. Oba korektora su u odlicnom pakovanju u vidu karmina i mozete ih uvek poneti sa sobom. 
Sto se obrva tice, tu je olovka koju ja koristim godinama unazad i koju iznova i iznova kupujem. Essence u nijansi 04 - blonde.




Sto se tice nege noktiju i preparata za negu ja sam pocetkom ovog leta razbila svoju predrasudu o Avon proizvodima za nokte. U siroku luku sam ih zaobilazila zato sto sam nailazila cesto na proizvode koji mi se nisu svideli pa sam odlucila da vise nista i ne probam, uzalud je. Medjutim, ne znam zasto, odlucila sam da porucim jedan proizvod za neku noktiju. Samo jedan za pocetak, a vidite sa koliko sam zavrsila i sve ce vam biti jasno. O ovim proizvodima cu vam napisati detaljnu recenziju zato sto zasluzuju. Usustini tu su Avon baza za nokte - base coat, 5 u jedan tretman za nokte, lak protiv listanja i pucanja noktiju i bazni lak. Najvise mi je pomogao Avon peeling and brittleness solver lak protiv pucanja noktiju, doprineo je da moji nokti budu jaci i da se ne lome kao sto su nekada. 



Kada su lakovi u pitanju tu sam se zadrzavala na svega nekoliko boja. 
Golden Rose - express dry u nijansi 72, zatim Essie - truth or flare 310, Golden Rose - express dry 65 i 22. Odlicni lakovi koji su se dobro pokazali sto se tice postojanosti. Nijanse koje sam obozavala tokom leta. 



Koji su to proizvodi koje ste vi najvise koristili tokom leta i da li ste mozda neki probali koji se nalazi u ovom postu? 

You Might Also Like

7 коментара

  1. Super post! Neke od ovih proizvoda vec dugo zelim isprobati.

    http://curlyjosephine.blogspot.ba/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago, koji god da probas verujem da ces steci jako dobar utisak :))

      Delete
  2. Beautiful products and pictures. <333
    Wish you a nice week...

    ReplyDelete

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary