Kozmeticki letnji favoriti - lice, telo i kosa

Kako se leto blizi kraju, a skoro smo i na polovini meseca septembra  dosao je red i na predstavljanje proizvoda koji su samnom proveli ov...

Kako se leto blizi kraju, a skoro smo i na polovini meseca septembra  dosao je red i na predstavljanje proizvoda koji su samnom proveli ovo leto. U postu sam pripremila proizvode za lice telo i kosu. Njih sam pored mojih standardnih najvise koristila i koje bih mogla da preporucim i drugima. U nastavku posta nisam ubacila proizvode za pre, tokom i posle suncanja zato sto to zahteva poseban post. 

Proizvodi : 

Mixa 24h Moisturising anti dryness cream
Eucerin 3in1 miceralni fluid
Vichy termalna voda
Akvabent aktivni kiseonik
Burra krem za aktivnu negu podrucja oko ociju
Bioten krema za lice za suvu i osetljivu kozu
Estar cosmetics piling maska sa ekstratom frangipanija
Ela balzam kakao buter
Avon balzam za kozu sa pcelinjim voskom
Pantenol mast

Palmolive Long&Shine sampon za kosu
Batiste suvi sampon
Propanten Hair&Skin renewal Emulsion
Gliss million gloss 10days shine-mask
Gliss thermo protect uljeza zastitu kose
Balea proffesional repair ulje za kosu
Avon tretman bez ispiranja

Dermix  mleko za negu tela
Balea aqua sprej za telo
Balea kremasti uljani losion za telo
Balea ulje za telo
Pantenol +ad    

Avon sprej za naglasavanje tamnog tena
Garnier Neo antiperspirant
Avon foot works odour neutralising foot and shoes spray
Avon nocni tretman za stopala



Kada je nega lica u pitanju mogu reci da sam tokom leta bila fokusirana na proizvode koje inace uvek koristim. Samo sminkanje tokom letnjeg perioda je svedeno na minimum pa samim tim nisam mnogo menjala proizvode. Ostala sam dosledna svojoj omiljenoj miceralnoj emulziji a to je Eucerin DermatoCLEAN 3 u 1 miceralni fluid za ciscenje. Jako lepo ocisti lice ostavljajuci kozu lica mekanu, hidriranu i najbitnije ociscenju. Najbitnije kod miceralnih rastvora je da ne ostavljaju lepljiv ili masan trag na licu sto osetljivoj kozi to posebno zna da smeta. Kada smo kod hidratacije tu sam najvise koristila dve kreme za lice, obe su za osetljivu kozu lica i meni su zaista lepo sluzile. U pitanju je Mixa 24h Moisturising Anti-dryness Cream. Krema namenjena veoma suvoj kozi koja nije hidrirana, sto je meni preko leta slucaj. Dakle nije mi koza bas suva na celoj povrsini koze lica ali na delovima gde je ekstremno suva-obrazi tu sam je najcesce i nanosila. Lepo je kozu posle svega par minuta ostavila mekanu i ona mi je dosta pomogla da se izborim sa jako suvim delovima lica. Druga krema je Bioten Skin Moisture Face Cream Dry/Sensitive skin takodje namenjena za suvu i osetljivu kozu lica. Nanosila sam je preko dana da bi koza ostala hidirana i mekana. Takodje je ispunila moja ocekivanja i za letnje temperature je bila odlicna. 

Proizvod za koji sam jako srecna sto sam probala. O njemu sam pisala OVDE ali ga moram staviti zasluzeno u favorite leta. U pitanju je Estar piling maska sa ekstratom frangipanija. Proizvod koji je ispunio sva moja ocekivanja i koji sam koristila dva puta nedeljno. Zaista savrseno cisti lice, hidrira deluje skroz prirodno (pravljen je od prirodnih sastojaka).Necu vam detaljno pisati, vec mozete procitati recenziju na linku koji sam ostavila gde mozete videti i sve sastojke. 

Stigli smo do prozivoda koji mi je pored jos nekih postao svakodnevna rutina koriscenja. Njega ne koristim samo leti vec tokom citave godine  i iznova ga kupujem. Verujem da znate o kom proizvodu se radi. Jesteee, pogodili ste, to je Akvabent Aktivni kiseonik. Savrsenstvo koje je stavljeno u ambalazi od 200ml koje sam ja najvise koristila za lice i dekolte. Dok sam bila na letovanju on mi je takodje pomogao na delovima koze koje sam vise izlagala suncu. U draftu se krije detaljna recenzija ovog savrsenstva tako da cu vas uskratiti za detalje...



Predeo oko ociju i sama njegova nega je takodje bitna stavka tokom leta, kada znaju ti delovi da dodatno oteknu od vrucine i sunca. Kod mene to nije bio slucaj ali mi je zato Burra krem za aktivnu negu podrucja oko ociju pomogao da to ne osetim. Priznajem, krem nisam koristila svako vece ali kada sam provodila vise vremena za racunarom ili duze odspavala krem me je resio te male nadutosti. I ovom proizvodu sam posvetila detaljnu recenziju koju mozete procitati OVDE

Usne su meni veliki problem tokom leta. Kada kazem problem mislim na nedovoljnu hidrataciju. Sta god da sam nanosila imala sam situaciju da su mi usne bile samo jos dodatno suve. Medjutim Ela Balzam za usne sa kakao puterom je prozivod koji cu koristiti jos dosta dugo, makar se nadam. Proizvod sam dobila u nekom Glam Box-u i od tada ga redovno korisitm. Izradjen je od potpuno prirodnih sastojaka koji toliko dobro deluju na kozi, Usne su neverovatno mekane, hidrirane i prosto pozelite da ga zauvek koristite. Ja ga obozavam. 

Drugi proizvod je Avon visenamenski balzam sa pcelinjim voskom. Balzam koji sam ja najvise koristila za usne, pre svega zbog savrsenog mirisa koji ostavlja a koji meni izuzetno prija. On mi je bio kao zamena kada ne ponesem sa sobom Ela balzam. Mogu reci da lepo hidrira, sadrzi vitamin E i jako se lako nanosi. 

Jos jedan proizvod u odeljku nege lica je Vichy termalna voda. Proizvod koji u vise navrata koristim i preko cele godine. Leti je to naravno slucaj kada se najvise koristi sto zbog osvezenja lica i prosto prijatnog osvezenja. Neki put naprskam termalnu vodu na lice da mi lepo otvori pore pa zatim nanesem kremu za lice gde ona moze lepo da se upija. Efekat je odlican. 

Jos jedan jako bitan proizvod kada je ne samo nega lica u pitanju vec celo telo. Pantenol Mast svima poznat koji sam ja koristila za sve delove tela. Mesta koja su suva, malo namazen Pantenolom i prosto vise ne razmisljam. Iskreno vise volim Pantenol Krem ali nikako nisam mogla da ga pronadjem ali se i sama mast jako dobro pokazala. Zapravo, prednost dajem kremu samo zato sto se bolje razmazuje dok je mast dosta gusca inace efekat je potpuno isti.



Kada je o kosi rec, tu su par nova proizvoda. Prvi je sampon koji sam kupila na letovanju zato sto nisam htela da ponesem moje pakovanje od 300ml a ne volim da prosipam po raznim ambalazama pa sam resila da cu tamo kupiti. U pitanju je Palmolive Naturals Long&Shine shampoo sa ekstratom masline. Nikada do sada nisam kupovala sampone koji u sebi ne sadrze jaka sredstva za negu kose odnosno da su specijalno napravljeni za suvu, farbanu i tretiranu kosu. Ovom samponu sam dala sansu i nisam se pokajala. Kao sto je naglaseno i na samom pakovanju,omeksava kosu, jaca dugu kosu, sve te karakteristike sam i videla. 

Suve sampone volim da koristim, i cesto ih menjam. Konkretno ovaj Batiste Fruity&Cheeky Cherry Dry shampoo sam najvise kupila zato sto me je pakovanje oborilo s nogu. Znate i sami da sam slaba na ''slatke'' ambalaze pa je tako i ovaj dospeo kod mene. I nijednog momenta nisam zazalila niti mi je stajao kao dekoracija (cesto kada mi se proizvod ne svidi a ambalaza je slatkoca ostavim ga kao dekoraciju). Odlicno deluje na kosi, jedina mana ali ne i prevelika je sto ostavlja malo belji trag s obzirom da je meni koren sada dosta taman ali kada malo vise udaljim pri prskanju taj problem je resen. Veliki plus je miris, miris koji je taman toliko koliko treba da bude postojan. Kiselkasta tresnja ostaje u kosu cak i posle nekoliko sati. 

Sredstva za oporavak kose volim da koristim i ako mi kosa nije u velikom rasulu. Propanten Hair&Skin Renewal Emulsion Forte je preparat koji je najvise doprineo da mi kosa posle letovanja ostane negovana. Koristila sam ga najvise na odmoru, tako sto sam uvece pre spavanja naprskala malu kolicinu na koren kao i na ostatku kose. Ujutru je kosa bila toliko mekana da mi je prilikom vezivanja ''bezala'' a vec znate kako to izgleda. Sada ga koristim kada kosu uvijem u tvistere pa tako uvijenu naprskam jako malo i na koren obavezno. Kosa je jaca u korenu kao i sama dlaka. Takodje i za ovaj proizvod pisem detaljnu recenziju. zasluzeno. 



Maska za kosu koju sam kupila kada i prethodno pomenuti sampon. Dakle u pitanju je Gliss Million Gloss 10 days shine-mask. Proizvod od kojeg nisam ocekivala mnogo ali sam dobila sjajan utisak. Maska koja je napravljena za sjaj kose tokom 10 dana, od koje se nisam nadala da ce mi se kosa manje mrsiti i da ce je ostaviti hidriranom, Ali zapravo mi je sve to pruzila. Kosa se mnogo lakse rascesljavala i imala je taj blagi sjaj u njoj, nista preterano ali je svakako ispunila svoj naziv. 

Naredni proizvod sam potrosila do kraja, pa mozete pretpostaviti koliko sam zadovoljna.
Gliss Thermo-protect Blow-dry oil, je ulje za zastitu kose od toplote medjutim ja ga za tu svrhu nisam koristila. Meni je super sluzio u prilikama kada nisam uspela lepo da se rascesljam, zatim za definisanje talasa u kosi... Odlicno ulje koje je na rasprsivac i koje se jako lepo nanosilo i sto je najbitnije nije ostavljao lepljiv trag na kosi i izgled kao da ste naneli ulje. 

Naredna dva proizvoda su slicna ali totalno razlicita. Takodje su ulja u pitanju. Balea Professional repair ulje za kosu je za mene otkrice godine kada su u pitanju proizvodi za negu kosu. Moram da priznam da sam dosta citala i slusala o njemu ali sam i sama odugovlacila tu kupovinu. Mejdutim, dok ga prvi put nisam probala ja se od njega ne odvajam. Koristim ga jako cesto, pa skoro kao i prethodni pomenuti proizvod. Ulje koje je od argana i koje savrseno neguje kosu. Super se nanosi i sto je jako bitno ne lepi kosu. U Belainoj ponudi imate ulja za razlicite tipove kose, ovo je konkretno za veoma ostecenu i suvu kosu. Moram da naglasim da na kosi ostavlja jako lep miris, tako da ko voli miris i negu u kosi ovo je odlican proizvod. 
Naredno ulje je iz Avona. Zapravo tretman bez ispiranja takodje sa arganovim uljem. Ulje koje je dosta redje za razliku od prethodnog. Koristila sam ga najcesce u momentu kada operem kosu, skinem peskir pa nakon toga ga nanosim kada ja kosa vlazna da bi se proizvod bolje upijo. Jedan stisak na pumpici je dovoljan za tu upotrebu. Ostavlja kosu mekanom i nemasnom sto je odlicno kod ulja za kosu. Mislim da i u Avonu imate tretmane za razlicite tipove kose ovo je takodje za suvu kosu. 




Proizvode za telo nisam menjala pa je ta rutina ostala ista i tokom leta. Balea Aqua sprej za telo sam toliko puta podelila sa vama da verujem da ste ovaj proizvod i zapamtili. Rec je o vodi u spreju za osvezenje tela. Tokom leta je ovo meni bio spas za visoke temperature, stalno je samnom isao u torbi i kada mi je trebalo malo osvezenja on je bio super izbor. Na ambalazi je naglaseno da se moze koristiti i za fiskiranje sminke sto ja iskreno nisam probala. 
O Dermix balzamu za telo ste citali vec na blogu OVDE gde sam sa vama podelila detaljnu recenziju. Ukratko, balzam koji je sacuvao hidrataciju na mojoj suvoj kozi i koji mi je jos pored dva proizvoda pomogao da moja koza ne bude suva. 
Moj favorit godine kada je nega tela u pitanju je ulje koje me je spasilo suvoce koze, oziljaka i mnogo toga jos. Balea beauty-oil je ulje koje preporucujem svima i proizvod koji ja u kuci imam uvek najmanje dva. Ulje koje nanosim svako vece na telo, lepo se upija i razmazuje. Savrseno uklanja manje oziljke a sto se tice sama hidratacije tu je proizvod besprekoran. 
Pantenol krem +AD je proizvod koji mi je pomogao najvise na letovanju. Koristila sam ga na delovima gde mi je koza malo vise bila crvena, gde sam posle njegovog koriscenja osetila olaksanje u vidu manjeg crvenila i secaja neprijatnosti i zategnutosti.
Balea kremasti uljani losion mi je najvise prijao zato sto u sebi sadrzi 40% negujucih ulja. Ja sam ga sve potrosila i trazila sam ponovo da ga kupim ali uzalud zato sto je radjen u ogranicenim serijama. Na kozi ostavlja i blagi sjaj ali najbitnije je da lepo hidrira.  






Avon Sun+Maxi ten je ulje u spreju za naglasavanje tamnog tena. Super sprej koji je najbolje koristiti posle suncanja ali kada koza nije crvena i pod upalom. Ulje koje lepo naglasava preplanulost jedina mana je sto se brzo ne upija ali svakako lepo posluzi svrsi. 
Kada su antiperspiranti u pitanju dugo sam koristila ovaj Garnier Neo, medjutim prosto sam zelela da probam neki novi. Kupila sam razne medjutim nijedan mi nije odgovarao pa sam se opet vratila svom dugogodisnjem saputniku. Dugo se provlacio u mojim favoritima meseca ali sada je definitivno da cu nastaviti da ga koristim dok ne nadjem njemu idealnu zamenu.
Proizvode za negu stopala sam godinama menjala medjutim uvidela sam da mi odgovaraju samo proizvodi iz Avona. Pruzila sam priliku razlicitim proizvodjacima ali sve je to bilo uzalud. I za ovaj jako bitan deo tela sam zapocela detaljnu recenziju. Ovoga puta u favorite leta pronasao se nocni tretman za stopala sa mirisom lavande. Odlicno neguje, hidrira i kozu ostavlja mekanom. Jos jedan proizvod pomenutog brenda je Foot Works sprej za stopala i obucu za neutralisanje neprijatnih mirisa. Sprej koji mozete prskati vise puta dnevno i koji ce spreciti pojavu neprijatnih mirisa. Odlican je za one koji cesto putuju pa ce vam se u svakoj prilici naci pri ruci. 







Koji ste proizvod od ovih probali ili jos bolje pitanje, koji je to proizvod koji je obelezio vase leto? 

You Might Also Like

9 коментара

  1. Veliki plus za tebe je sto ubacujes proizvode koji su nizeg cenovnog kriterijuma i to je ono sto volim kod tebe.

    ReplyDelete
  2. Super post, dijelimo puno favorita! Posebno bih izdvojila Baleino ulje i Avonovo za kosu i Batiste sampon! Zaista su top! Ukoliko zelis, svrati do mog bloga, ako si zainteresiran mozemo se pratiti na GFC-u i dati si medjusobnu podrsku! Pozdrav iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Sonia puno drago mi je sto delimo isto misljenje sto se tice nekih proizvoda :*

      Delete
  3. Divan post!Saznala sam za tvoj blog preko Zorane ( Zorannah ) i baš mi se dopada.Učlanila sam se. :**

    anastasjastyles.blogspot.ba <-------- ko želi može postati član mog bloga,uzvratiću mu.Ovo nije nikakva "reklama" ili slično,već želim da podržavamo jedni druge u blogo svetu. <3

    ReplyDelete
  4. Oh all these lovely items!! Funny how diff countries have diff packaging. We have similar stuff just looks different.

    Life is just Rosie
    Instagram

    ReplyDelete
  5. Vichy termalna voda je spas! :)

    ReplyDelete
  6. Sounds like many great products!
    Fabrizia - Cosa Mi Metto???

    ReplyDelete
  7. Svasta nesto! Moram priznati da sam dosta toga probala, ali pantenol je moj najveci favorit!

    By Maja Mladenovic

    ReplyDelete

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary