Hair care > Proizvodi za negu kose sa arganovim uljem

Moram da priznam da su najcesca pitanja koja dobijam vezana za samu negu kosu kao i bojenje. Kako mi je kosa tretirana i da bi ostala koli...

Moram da priznam da su najcesca pitanja koja dobijam vezana za samu negu kosu kao i bojenje. Kako mi je kosa tretirana i da bi ostala koliko toliko zdrava potrebna joj je dodatna nega. Trudim se da je ne zatrpavam raznim proizvodima vec pazljivo biram one koje cu koristiti, ali sam svakako resena da ponekad isprobam i nesto novo sto je na trzistu. Za Stevan Still kompaniju verujem da ste culi i da ste probali njihove proizvode. Ja sam ih ranije koristila u nekim tinejdzerskim danima, ali kako se njihov asortiman izuzetno poboljsao odlucila sam da isprobam njihove proizvode i dalje utiske prenesem vama. Tako da cu vas danas malo bolje upoznati sa dva proizvoda ih njihove StillPro linije, proizvodi sa arganom, ali takodje mozete pronaci i makadamija i keratin. 


Prvi proizvod je Argan sampon za suvu i ostecenu kosu. Prvo sto sam primetila kod ovog proizvoda je izuzetno prakticna ambalaza. Kazem prakticna iz razloga sto posebno volim kada samponi za kosu imaju dobru pumpicu za nanosenje i kada proizvod mozete prakticno dozirati iz ambalaze. Sadrzi 500ml sto smatram da je sasvim dovoljno proizvoda da se vasa kosa oporavi od trenutnog stanja u kojem se nalazi. Ovaj sampon je namenjen za suvu i ostecenju kosu a u sebi sadrzi prirodno ulje argana. Posebno svojstvo ulja argana je sto kozi pruza efekat ogledala a to je zapravo osobina u kojoj u tankom nanosu na povrsini dlake maksimalno reflektuje svetlost i stvara raskosan sjaj. Balans na kozi glave je kod suve i ostecene kose dosta narusen, a ulje argana sluzi da nadoknadi prirodne lipide koji se nalaze na kozi glave. Sampon ima lep i prijatan miris koji ne ostaje dugo na kosi. Dovoljne su dve pumpice da bi kosu lepo oprali. Stvara bogatu penu i vec nakon jednog samponiranja videcete razliku. Ja najcesce kosu samponiram dva puta tako da ni nakon ta dva puta ovaj sampon mi uopste nije isusio kozu glave kao i samu dlaku. Struktura je retka ali to ne treba uopste da vas zbuni misleci da nece dobro delovati na kosi. 

Naredni proizvod je takodje iz StillPro linije sa arganom. Dakle maska za suvu o ostecenu kosu. Prvo moram da naglasim da ce efekat sampona o kome sam prethodno pisala biti znatno bolji ako ga koristite uporedno sa ovom maskom za kosu. U njihovoj ponudi iz ove iste linije mozete pronaci i balzam ali ja vise preferiram maske za kosu. Dolazi nam u okrugloj ambalazi kao i vecina ovih proizvoda od 250ml. Nisam sigurna da li sam vam do sada naglasila, ali ja koristim samo maske za kosu, balzame sam koristila ranije ali kako sam kosu sve vise tretirala onda sam odlucila da koristim samo maske. U pocetku su mi frizeri naglasavali da nije toliko dobro da se maske koriste cesto ali prosto ja sam videla da to mojoj kosi prija i zato sam tako i nastavila. 
Ova maska ima jako lep miris, to je ono sto mi se prvo dopalo i sto mi generalno prija kada su ovi proizvodi u pitanju. Boja je kao sto cete videti na slici u skladu sa celokupnom Argan linijom . Kao sto sampon sadrzi ulje argana ista situacija je i sa ovom maskom. Ja sam je nanosila u tankom sloju na povrsini kose ali i u maloj kolicini na samom korenu. Pravilo je da se maska drzi na kosi oko 15-20min ali ja smatram da je to previse, zato sto se sam efekat da li je maska dobra ili ne primeti pri samom nanosenju na kosi. Tako da sam i ja na prvom koriscenju videla da ona u istom momentu kada se nanese omeksa dlaku i zatvori samu kutikulu dlake cim kosa postane mekana na dodir. Moj nacin je da kosu nakon ispiranja maske uvijem u peskir i drzim nekih sat vremena. Nakon skidanja peskira videla sam da mi je kosa i dalje ostala mekana tako da sam kosu uspela da rascesljam bez balzama u spreju koji inace koristim kada skinem peskir i kada je kosu potrebno da rascesljam. 
Moj savet je da  koristiite dva proizvoda iz iste linije, dakle mozete kombinovati sampon i balzam a jednom nedeljno i masku za kosu da biste imali efekat lepe i negovane kose nakon koriscenja. 







You Might Also Like

0 коментара

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary