KrauterhoF program za borbu protiv celulita

Priznacete da je celutit najveci zenski neprijatelj. Koliko god mislili da je nesto drugo, uvek se vratimo na razmisljanje kako ga se resi...

Priznacete da je celutit najveci zenski neprijatelj. Koliko god mislili da je nesto drugo, uvek se vratimo na razmisljanje kako ga se resiti. Mnoge devojke i zene smatraju da celulit imaju samo osobe sa viskom kilograma ali to zapravo uopste nije tacno. Celulit je kozmeticki problem koji nastaje usled poremecaja u perifernoj mikrocirkulaciji. Kao posledica, dolazi do degenerativnih promena koze koja gubi elasticnost i gipskost, postaje neravna bolna i dobija izgled tzv. ''pomorandzine kore''. Poznato je da vise od 80% zena ima celulit i to bez obzira da li su vitke ili gojazne i bez obzira na zivotno doba. Sam celulit je posledica vise razlicitih faktora, usporenog metabolizma, nepravilne ishrane, nedovoljne fizicke aktivnosti, sedeceg nacina rada, poremecaja u radu endokrilnih zlezda, disfunkcije metabolizma, poremecaja u cirkulaciji krvi, genetike i stresa. Problemom celulita se treba baviti pre svega uvodeci zdrave navike kojih se treba pridrzavati tokom cele godine, a ne samo u letnjim mesecima. Da bi se uspesno suprostavili razvoju degenerativnog oblika celulita moramo voditi racuna o ishrani, baviti se redovn umerenom fizickom aktivnoscu, piti najmanje 2L vode dnevno i koristiti preparate koji dreniraju i podsticu mikrocirkulaciju na ugrozenim podrucjima. 


Imala sam prilike da vise od mesec dana testiram i proverim dejstvo dva proizvoda iz KrauterhoF asortimana a to su Anticelulit piling gel za tusiranje kao i Anticelulit gel

- Anticelulit piling gel za tusiranje sadrzi aloe veru, alantoin i miris limuna. Dolazi nam u ambalazi od 200ml. Sam posao ovog pilinga je da stimulise mikrocirkulaciju koze. Sa osvezavajucim mirisom limuna i okruglim pilingom cesticama cisti pore i tako kozu lepo pripremi za anticelulit gel. Ja sam ga najcesce koristila dva puta nedeljno, nekada i vise i moram da priznam da mi je bas lepo pripremio kozu za gel koji sam nanosila nakon pilinga. Piling sadrzi sitne cestice koje se lepo rasporedjuju po kozi i nisu previse grube tako da piling mogu korisiti osobe i sa osetljivom kozom. 

- Intezivni gel protiv celulita je u standardnoj ambalazi od 250ml,  veoma prepoznatljivoj u njihovom asortimanu.. Gotovo svi sastojci u gelu su prirodni pa samim tim ima i specifican miris nalik limunovoj travi. Ne sadrzi vestacke parfeme kao i arome. Kada je o strukturi rec, gelaste je i bele/mlecne boje. Poznato je da anticelulit gelovi ili hlade ili greju, ovaj spada u one sto greju. Moram da priznam da ako ste imalo osetljivi mozda ce vam delovati da ovaj gel jako lose utice na vasu kozu, ali zapravo radi se o tome da on ''radi'' na principu grejanja. Kada sam ga prvi put nanela imala sam osecaj da mi je koza na nogama upaljena, ali ta intezivna toplota je trajala oko 10tak minuta i posle se postepeno smanjivala. Ja sam ga lepo razmazivala na kozi i blagim pokretima masirala dok se nije lepo stopio sa kozom i onda sam zatim sa masazerom prelazila preko tog mesta na kozi na kojem sam nanela gel da bi se lepo to sve ''sleglo'' i da bi efekat bio bolji. Ja sam ga najcesce nanosila uvece sto smatram i da je najpametnije zato sto bi bilo jako naprijatno da ga nanesete preko dana i da nakon toga obucete nesto. Gel se ne ispira ali ako posle nanosenja primetite da vam je koza previse crvena mozete ga isprati hladnom vodom. 
Sto se krajnjih rezultala tice, celulit se nije totalno otklonio ali sam ga veoma uspesno smanjila, ali je jako bitna stavka da ne odustanete ako krenete sa ovim tretmanom. Ja sam bila uporna i to se isplatilo. Najbolje bi bilo da koristite oba proizvoda i da nabavite neki masazer za celulit koji ce vam zaista doprineti da smanjite celulit. 

You Might Also Like

0 коментара

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary