Sta su i kako se koriste - miceralne vode za ciscenje lica

Verujem da vecina vas zna sta su miceralne vode za ciscenje lica i kako se one koriste. Ali uprkos tome, odlucila sam da napisem ovaj post ...

Verujem da vecina vas zna sta su miceralne vode za ciscenje lica i kako se one koriste. Ali uprkos tome, odlucila sam da napisem ovaj post kao uvertiru za neke naredne postove koji su u planu.
Kada sam otkrila miceralne vode za ciscenje,od tada ih koristim u svojoj svakodnevnoj rutini, i prosto ne bih mogla da zamislim ciscenje lica bez njih. Miceralne vode postoje odavno ali su u poslednjih par godina dozivele ekspanziju na nasem trzistu i proizvode ih gotovo svi proizvodjaci koji se bave kozmetikom.
Ovaj vodeni rastvor u sastavu ima micele koji ''omeksavaju'' sminku i necistoce na licu, takodje sadrzi molekule surfaktante koji ustvari najvise i doprinose ciscenju i uklanjanju necistoce.
Dovoljno su blage, da ih mogu koristiti i osobe sa suvom i osetljivom kozom (kao moja) a da ne osecaju dodatnu iritaciju na licu i da nemaju nikakve negativne efekte.

 Pozitivna stvar je sto vecina proizvodjaca proizvodi miceralne vode za razne tipove koze, pa samim tim mozete izabrati onu koja vama odgovara. 
Rastvor je proziran, najcesce bez jaceg mirisa, dakle ne sadrzi sapune. Takodje jedna od bitnih stvari kod ovog rastvora je sto posle koriscenja lice ne mora da se ispira. Nanosi se na tupferu u maloj kolicini.
Mozete ih pronaci u razlicitom cenovnom rangu, ali sto je najbitnije, svaka od njih ce zasigurno lepo ocistiti lice. 


Verujem da ste se susreli ili koristite miceralne vode. Da li njih najcesce koristite ili su to neka druga sredstva za ciscenje? 


You Might Also Like

1 коментара

  1. Baleu sam pocela da koristim na tvoju preporuku u nekim prethodnim postovima i zaista se nisam pokajala. Super cena i kvalitet!!

    Ana

    ReplyDelete

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: @ivanasdiary